Home Internet Apps Cari Jodoh

Apps Cari Jodoh

by Admin
apps cari jodoh

Apps Cari Jodoh ialah kata kunci baharu terutamanya untuk golongan muda bujang. Ya, dengan aplikasi temu janji, ramai yang mencari bakal temui pasangan dengan minat yang sepadan antara satu sama lain. Jelas sekali, di zaman era mudah alih ini kita tidak lagi melihat sebarang masalah untuk mengenali seseorang melalui medium digital.

Secara umumnya, dengan wujudnya apps cari jodoh sedemikian, orang bujang dapat mencari pasangan yang serasi, mengenali mereka dan menetapkan tarikh sebenar di luar untuk mengenali satu sama lain dengan lebih lanjut. Selain itu, untuk memastikan aplikasi yang diguna benar-benar selamat, terutamanya untuk wanita, mereka boleh menyemak dan mengesahkan profil pengguna sebelum membenarkan mereka berhubung dengan mana-mana padanan. Ringkasnya, aplikasi temu janji adalah cara terbaru untuk membantu orang bujang menyatukan kehidupan mereka dengan pasangan tulen.


Walaupun apps cari jodoh benar-benar membuka jalan untuk membolehkan bujang mendapat pasangan hidup, berikut ialah syarat atau ciri yang mesti ada untuk aplikasi janji temu yang boleh dipercayai sepenuhnya.

1. Algoritma untuk Padanan

Ini ialah perkara pertama aplikasi cari jodoh untuk membantu orang mencari seseorang yang sesuai dengan kriterianya. Selepas pengguna berkongsi lokasi, minat, profesion, matlamat hidup, hobi dan butiran lain mereka, aplikasi mesti dapat memilih cadangan profil berdasarkannya. Menyediakan cadangan rakan kongsi hanya berdasarkan keutamaan pengguna menghasilkan paparan profil yang lebih rendah tetapi kualiti sentiasa lebih baik daripada kuantiti.

#2 Penapis

Satu lagi ciri penting yang membantu apps cari jodoh untuk memaparkan beberapa padanan yang sesuai ialah penapis pilihan. Penapis berdasarkan umur, lokasi, ketinggian, hobi, minat hidup, jenis keluarga, dan sebagainya yang apabila digunakan, akan membenarkan pengguna memilih pasangan mereka sebaik-baiknya.

Tambahanpula, berdasarkan ulasan terdahulu pada laman cari jodoh terkenal dan apliasi-aplikasi temu janji utama lain telah membuktikan bahawa pengguna bertindak balas lebih kepada penapis diperibadikan memandangkan mereka lebih berkemungkinan mencari rakan kongsi yang mempunyai minat yang bertepatan.


Baca juga: Aplikasi Untuk Menyekat Media Sosial

#3 Markah amanah

Ramai pengguna takut untuk berinteraksi dengan pengguna tanpa nama (menggunakan nama palsu) dan menyembunyikan identiti mereka di sebalik aplikasi. Jadi, aplikasi temu janji mesti disertakan dengan ciri untuk pengesahan latar belakang seperti kada pengenalan untuk memastikan pengguna mempunyai profil sebenar. Satu ciri yang koheren adalah memautkan akaun media sosial pengguna dengan profil temu janji mereka. Sesetengah aplikasi malah memberikan skor kepercayaan kepada setiap profil pengguna, berdasarkan akaunj media sosial mereka dan pengguna yang mempunyai skor kepercayaan yang lebih tinggi boleh menerima padanan atau memulakan perbualan dalam talian.

#4 Perkongsian Fail Multimedia

Temu janji bermaksud perbualan yang sangat interaktif antara dua orang. Untuk menyokongnya melalui medium maya, pilihan untuk berkongsi fail yang berbeza seperti foto, lagu, rekod suara, emoji, pelekat atau rekod video akan berfungsi dengan baik. Ciri ini apabila terdapat dalam aplikasi temu janji, akan menjadikan interaksi antara dua orang lebih senang dan membantu mereka mengenali satu sama lain dengan lebih baik. Malahan bagi aplikasi cari jodoh Islamik setiap sesi pengenalan dipantau bagi tujuan menjaga adab ikhtilat.

Dengan adanya apps cari jodoh, anak-anak muda kini tidak lagi mengharapkan keluarga atau kawan-kawan untuk mendapatkan pasangan hidup! Ekspedisi aplikasi temu janji akhir-akhir ini telah memupuk budaya temu janji dalam talian yang akan terus berkembang.

Kepada anda yang masih ‘single‘ di luar sana jom bina profil di Baituljannah.com, sebuah platform cari jodoh muslim yang membuka peluang untuk anda bertemu calon pasangan sejati yang dicari. Jadi salah seorang daripada 1,068,593 orang yang sudah mendaftar.


Related Articles

Leave a Comment