Category: Internet

Apa itu Blogwalking?

Apa itu blogwalking?.. Blogwalking jika diterjemah begitu sahaja maka ia bermakna blog berjalan. Anda boleh tangkap maksud tersebut? Bagaimana jika saya sebut blogwalking ibarat anda berjalan di atas pasir di persisiran pantai. Apa kesan yang akan berlaku? Tak dapat tangkap lagi? Baiklah, satu lagi contoh: Blogwalking ibarat anda berjalan di atas padang pasir gunung Sahara.

Apa itu Internet – Apa yang dimaksud dengan Internet?

Apa yang dimaksud dengan Internet? Hari-hari layari internet, kalau sehari tak online jadi tak tentu arah, tak senang duduk, rasa ada je yang tak kena, maka itu tandanya anda sudah addict dengan internet. Facebook? Blog? Twitter? Instagram? WhatsApp? dan pelbagai lagi platform yang menarik, untuk mengeksesnya anda memerlukan sambungan ‘internet’. Ringkasnya ia berbentuk lebih kurang

Cara Buat eBook – Bagaimana Cara Membuat eBook

Cara buat ebook – bagaimana cara untuk membuat ebook. Sebenarnya terdapat banyak cara nak buat ebook nie walaupun Anda sendiri tak tahu, tambah pula kepada yang tahu. Hehe (awal-awal dah buat ayat pusing). Baiklah, artikel kali ini saya nak kongsikan tentang cara-cara nak buat ebook. Saya beritahu ala kadar sahaja. Kalau saya cerita detail nanti

Buat Website Free – Cara Buat Website Free

Buat website free – cara buat website free. Sekiranya anda berhasrat untuk membuat website ‘hanya untuk suka-suka’ atau mungkin blog yang bukan komersial, maka sebuah laman web online tanpa kos memang senang untuk didapati. Maksud aku, terdapat banyak laman web yang menawarkan platform buat website percuma serta mudah untuk digunakan secara drag and drop (seret

Tutorial Fixed Gambar

Tutorial Fixed Gambar – Perhatian: Tutorial ini sesuai untuk pengguna tegar Blogger.Com kerana platform Blogger tidak sama seperti platform blog lain yang mempunyai plugin-pugin yang banyak seperti platform WordPress. Saya sendiri melalui blog ini menggunakan platform WordPress. Namun platform Blogger masih saya gunakan dan tak tinggal, tambahan pula Blogger lah tempat pertama dan terawal saya

Metered Earnings Nuffnang Pertama Afiffuddin.Com

Metered Earnings Pertama Afiffuddin.Com – Yosh! Alhamdulillah.. akhirnya blog Afiffuddin.Com berjaya mendapatkan metered earning pertama daripada Nuffnang. Buffered Earnings Afiffuddin.Com pula sampai sekarang baru dapat 4 buffered earning. Hehe, gembira betul saya. Teknik Rahsia Buffered Earning Nuffnang sebelum ini berjaya!! Saya guna Pendapat ke-3, ke-5, dan ke-6. Anda boleh baca artikel saya pasal Buffered Earning

Rahsia Buffered Earning Nuffnang – Cara Dapat Buffered Earning BE

Rahsia buffered earning Nuffnang – Cara dapat buffered earning (BE) daripada Nuffnang dengan cepat. Nuffnang. Macamana anda sebut? Nuffnang atau Nuffneng? Apa sajalah, asalkan anda sendiri tidak tergeliat lidah. Anda perasan tak ramai blogger-blogger tempatan aku lihat selalu update post mereka mengenai buffered earning Nuffnang atau dalam singkatannya di sebut BE. Meriah betul aku lihat