You are here
Home > Posts tagged "panduan buat ebook"

Cara Buat eBook – Bagaimana Cara Membuat eBook

Cara buat ebook – bagaimana cara untuk membuat ebook. Sebenarnya terdapat banyak cara nak buat ebook nie walaupun Anda sendiri tak tahu, tambah pula kepada yang tahu. Hehe (awal-awal dah buat ayat pusing). Baiklah, artikel kali ini saya nak kongsikan tentang cara-cara nak buat ebook. Saya beritahu ala kadar sahaja. Kalau saya cerita detail nanti jadi panjang macam ebook Pakar Ebook ini pula pula. Lebih baik saya buat ebook terus. Hehe Baiklah, secara asasnya dalam pembikinan ebook anda cuma perlu tulis apa sahaja di dalam Microsoft Word yang berformat .doc kemudian convertkan menjadi ebook di dalam format .pdf. Nampak macam mudah saja kan cara buat ebook ni, namun Anda perlu ketahui untuk menulis ebook dengan betul memerlukan beberapa perkara yang harus Anda

Top