Cerita rakyat Melayu – Koleksi cerita rakyat kaum Melayu

Cerita rakyat Melayu – Koleksi cerita rakyat kaum Melayu. Kali ini perkongsian mengenai cerita masyarakat Melayu di Malaysia. Banyak cerita-cerita ini lebih kepada klasik yang berkisar cerita pahlawan (contoh: Hang Tuah), legenda (contoh Mahsuri), atau jenaka (Pak Pandir). Cerita-cerita ini sama ada disampai secara lisan ataupun bertulis, cerita yang panjang pun ada, pendek pun ada….

Perkhidmatan Cuci Rumah ke Rumah

Perkhidmatan Cuci Rumah (Home Cleaning Services) – Kenapa anda perlukan perkhidmatan cuci rumah untuk kediaman anda? Melalui artikel ini saya akan kongsikan kepada para pembaca maklumat penting dalam memilih perkhidmatan mencuci rumah untuk isi rumah dan bagaimana untuk mendapatkan khidmat cuci rumah terbaik. Perkhidmatan cuci rumah selalunya dijalankan oleh profesional yang tugas mereka menguruskan aktiviti…

Surat aku janji jualan tanah

Surat aku janji jualan tanah – Adakah anda sedang mencari cara betul membuat Surat aku janji jualan tanah? Baiklah, dalam artikel ini saya lampirkan contoh surat aku janji jual beli untuk tanah dan banggunan. Surat aku janji ini mungkin kelihatan sedikit berbeza untuk setiap negeri terutamanya dari segi olahan ayat surat itu sendiri. Cuma di…

Pecah Geran Tanah – Prosedur Pecah Geran Tanah

Pecah geran tanah – prosedur pecah geran tanah | Salam sejahtera. Artikel ini saya sediakan khas kepada anda yang mempunyai tanah dan ingin dibahagikan. Hal ini selalunya muncul apabila berlakunya pembahagian tanah pusaka, sebagai contoh: Abang dan adik mewarisi tanah pusaka daripada ayahnya dan dibahagikan kepada dua, dan mereka ingin mengasingkan geran tanah tanah tersebut…

Apa Itu Spillover dan Randomizer?

Tahukah Anda apa itu Spillover dan Randomizer? Posting ni saya buat sebab semasa chat dengan salah seorang pelanggan paypal saya, saya berkongsi-kongsi idea tentang bisnes, maka disebut pasal spillober dan randomizer. Erk.. benda apa tu? hehe, mungkin antara anda yang sudah mengetahuinya dan kebarangkalian juga di antara anda yang tidak tahu, ermm macam saya. hehe…..

Satu dozen berapa biji?

Satu dozen berapa biji? – Soalan nampak mudah saja kan? Tapi anda juga pastinya seperti saya yang dahulunya tertanya-tanya apa maksudnya apabila telinga menangkap bicara cikgu di sekolah, sekarang dari tidak tahu apa itu dozen dan dah tahu berapa jumlah sedozen tu. Mungkin ada juga dikalangan anda tersilap sebut antara dozen, dozeen atau dosen. Mana…

Perniagaan Yang Menguntungkan

Perniagaan yang menguntungkan – Bagaimana cara membina perniagaan yang paling menguntungkan pada masa sekarang? Sebagai usahawan pemula untuk mencipta satu perniagaan menguntungkan, anda perlu lebih berhati-hati sebelum melabur untuk perniagaan dengan melakukan lebih ‘kerja rumah’ atau kajian mengenai peniagaan tersebut sebelum memulakan pelaburan ke atasnya. Tahukah anda, kebanyakan usahawan memulakan perniagaan mereka kerana semangat mereka…