Category: Kongsi

Apa Itu Spillover dan Randomizer?

Tahukah Anda apa itu Spillover dan Randomizer? Posting ni saya buat sebab semasa chat dengan salah seorang pelanggan paypal saya, saya berkongsi-kongsi idea tentang bisnes, maka disebut pasal spillober dan randomizer. Erk.. benda apa tu? hehe, mungkin antara anda yang sudah mengetahuinya dan kebarangkalian juga di antara anda yang tidak tahu, ermm macam saya. hehe..

Satu dozen berapa biji?

Satu dozen berapa biji? – Soalan nampak mudah saja kan? Tapi anda juga pastinya seperti saya yang dahulunya tertanya-tanya apa maksudnya apabila telinga menangkap bicara cikgu di sekolah, sekarang dari tidak tahu apa itu dozen dan dah tahu berapa jumlah sedozen tu. Mungkin ada juga dikalangan anda tersilap sebut antara dozen, dozeen atau dosen. Mana

Perniagaan Yang Menguntungkan

Perniagaan yang menguntungkan – Bagaimana cara membina perniagaan yang paling menguntungkan pada masa sekarang? Sebagai usahawan pemula untuk mencipta satu perniagaan menguntungkan, anda perlu lebih berhati-hati sebelum melabur untuk perniagaan dengan melakukan lebih ‘kerja rumah’ atau kajian mengenai peniagaan tersebut sebelum memulakan pelaburan ke atasnya. Tahukah anda, kebanyakan usahawan memulakan perniagaan mereka kerana semangat mereka

Cara Renew Roadtax

Cara Renew Roadtax (How to Renew Road Tax) – Macamana cara nak perbaharui cukai jalan (renew roadtax)? Melalui artikel ini dikongsikan 3 cara renew roadtax offline dan online di MyEG. Di Malaysia, terdapat 3 cara untuk anda renew roadtax. Pertama, melalui bank. Jika anda masih di bawah perjanjian sewa-beli, anda perlu membawa bersama-sama nota perlindungan

Nama dalam tulisan Jawi – Tukar ejaan nama ke tulisan Jawi

Nama dalam tulisan Jawi – Tukar ejaan nama ke tulisan Jawi. Sebelum saya kongsikan tipsnya, ingin saya bawa satu kisah berkaitan saya dengan tulisan jawi ni. Kisah yang ingin saya ceritakan ini bukan kisah rekaan berkaitan kasih kekasih, bukan juga kisah sahabat tapi kisah pendek mengenai nama jawi saya. Saya mulakan dengan pengenalan diri saya

Hadiah Hari Jadi Untuk Suami

Hadiah Hari Jadi Untuk Suami – Apakah hadiah hari jadi yang sesuai dari isteri untuk suaminya? Ketahui idea hadiah hari jadi untuk suami anda melalui artikel ini. Berdasarkan kajian yang diambil daripada pengalaman pasangan suami isteri, didapati bahawa dengan memilih hadiah hari jadi untuk suami yang tepat dapat membantu untuk menambah suasana hubungan romantik dalam

Kedai Aksesori Kereta Online

Kedai Aksesori Kereta Online – Beli aksesori kereta online. Ketahui senarai kedai aksesori kereta atas talian di Malaysia melalui artikel ini. Membeli aksesori baru untuk kereta adalah sesuatu yang semua pemilik kereta gemari. Tidak kiralah samada aksesori kereta ini didatangkan dalam satu set barang tambahan kereta ataupun dalam bentuk kit lengkap, apa yang penting yang