Cara buat dadih dan bisnes dadih

July 16, 2011 | 2

Cara buat dadih dan bisnes dadih. Ya, tajuk aku kali ini adalah tentang dadih. Lagipun aku memang menggemari dadih nie, dadih coklat, dadih jagung, dadih pelangi, dadih susu, dadih kelapa, dan pelbagai lagi variasi dadih nie. Tambahan pula dah nak dekat bulan ramadhan, time puasa nie antara makanan yang akan aku beli untuk berbuka puasa ialah dadih. Kalu anda belum pernah cuba, aku sarankan anda cuba, memang sedap sehingga menjilat bekas dadih. Hehe..

Apa yang akan aku ceritakan melalui artikel ini bukanlah mengenai perihal aku makan dadih atau pengalaman aku men’dadih’ di puasa yang lepas, tetapi adalah tentang cara buat dadih dan bisnes dadih. Ternyata aku bukan nak borak kosong atau merapu-rapu pasal dadih. Jadi sambil belajar cara buat dadih, dalam masa yang sama anda juga dapat menjana wang dan berbisnes dadih. Dadih 2 in 1!

Tapi siapalah aku nak ajar anda cara buat dadih, sebab aku pernah buat dulu tapi bukan jadi dadih, jadi agar-agar.. hahaha! So, aku pun carilah teknik yang betul bagaimana untuk menghasilkan dadih yang bermutu tinggi alias disukai ramai. Yup, pencarian aku berhasil, aku menjumpai satu website yang ajar secara terperinci tentang cara-cara buat dadih nie, bahkan turut disertakan panduan untuk bisnes dadih!

Ini websitenya >> DadihSodap

Apa yang menarik tentang website nie? Anda boleh lihat sendiri sebab aku sudah pun beritahu anda dalam perenggan di atas, ingat 2 kunci kata: Anda akan diajar cara mendadih buat dadih, dan bisnes dadih.

So, jadika aku buat dadih? Hehe, seganla aku kasi tahu anda semua.. :p

Banyak khasiat dadih nie jika anda nak tahu terutamanya untuk kesihatan. Bila sihat, aktiviti harian pun mudah kita jalankan.. terutamanya bulan Ramadhan yang bakal menjelang ini, dadih memberi kesegaran kepada anda. Jika anda terlewat berbuka puasa, selain buah kurma.. dadih pun bagus juga untuk dijadikan salah satu pembuka selera.

Sekian perihal dadih yang aku nak kongsi bersama anda.. semoga anda berjaya buat dadih! Jika dah jadi bisnes tu jangan lupa kirim ke email rumah aku! Hehe

PS: Pernah dengar dadih herba? Aku ada baca saja, tapi tak pernah jumpa.. :)



Terima Kasih kerana sudi melawat blog saya, di bawah adalah VIDEO LIVE bagaimana insan kerdil seperti saya menjana wang di internet!


PS:Sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya melalui email di admin@afiffuddin.com



Facebook comments:

Comments (2)

  1. senang aje buat dadih ni. Ada barangnya, sekejap je leh wat..tapi nak wat yang paling sedap..haa, tu yang susah sket..

  2. to titan – betul2.. nak sedap silap2 terlebih manis kena kencing manis. Hehe. Aku tengok dadih nie lelaki banyak buat.

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry

CommentLuv badge