Senarai program affiliate di Malaysia 2011

September 17, 2011 | 10

Senarai program affiliate di Malaysia 2011. Pagi ini aku nak update post terbaru tentang program-program affiliate Melayu. Aku pasti ramai affiliater-affiliater tegar memang mencari-cari program affiliate untuk disertai. Hehe, semua program-program yang akan aku senaraikan ini aku sendiri sudah sertainya dan antara program-program tersebut aku sendiri sudah mendapat komisyen daripada mereka, ini bermakna, program affiliate memang membayar.

Kepada anda yang masih belum mengetahui apa itu affilates, anda boleh membaca artikel aku tentang affiliate sebelum ini melalui pautan ~ Buat duit dengan affiliate. Apa yang bestnya buat duit dengan program affiliate? Dengan menyertai program affiliate terdapat banyak kelebihan:

1. Anda tidak perlu memiliki sebarang produk – kerana pihak penganjur affiliate akan menyediakan produk mereka sendiri. So, anda tak payah pening-pening memikirkan produk apa untuk dijual
2. Anda tidak perlu mempunyai web jualan sendiri – penganjur program affiliate akan beri url khas kepada anda. So, kos domain dan hosting dapat dijimatkan.
3. Anda tidak perlu mengurus jual-beli dengan pembeli – penganjur affiliate sendiri akan uruskan tentang bayaran, penghantaran produk serta menjawab sebarang persoalan tentang produk.
4. Anda tidak memerlukan masa yang lama untuk mempromosikannya – kerja anda hanya promosikan url khas anda kepada orang ramai samada melalui medium blog, email, Facebook dan sebagainya.

Jadi anda hanya perlu mencari sahaja program-program affiliate yang bersesuaian untuk anda promosikan dan seterusnya menjana wang setiap bulan dengan program affiliate tersebut. Aku di bawah ini adalah senarai yang aku maksudkan, aku pecahkan kepada beberapa kategori supaya lebih mudah untuk anda memilihnya:

Senarai program affiliate di Malaysia:

1. Affiliate barangan Fizikal – pakaian, buku, kupon dan lain-lain.

2. Affiliate barangan Digital – ebook, audio, video dan sebagainya.

3. Program PPL (Pay Per Lead)

List di atas adalah program-program affiliate Malaysia yang sedia ada yang aku sendiri sudah sertainya. Untuk kemaskini terbaru sekiranya ada aku akan update di post ini, inysa-Allah. Alternatif lain, anda boleh rujuk website authoriti yang lain seperti di Forum WangCyber.Com dan JomNiaga.Com

Kepada anda yang baru dan ingin berjinak-jinak dengan program affiliate ini. Aku sarankan anda mempelajarinya daripada yang pakar affiliate seperti Tuan Jamaluddin Bahri (Link), Tuan Rahman Basri (Link) dan Tuan Amirul Hafiz (Link). Aku sure anda pasti teruja dan berpuas hati.

Ok, setakat itu dulu update aku kali ini. Semoga artikel aku ini dapat memberi manfaat kepada pembaca blog Afiffuddin.Com. Wassalam.

PS: Sekiranya anda dapati ada ‘broken link’ dalam Senarai program affiliate di Malaysia 2011 di atas tu sila beritahu saya ya, saya akan cari semula link asal atau akan remove.

Facebook comments:

Comments (10)

  1. ima

    thanx bro…1 info yg sgt bgus..bru nk berjinak2 dgn affiliate

  2. Sama-sama. Tu saya baru saja masukkan beberapa lagi senarai baru program affiliates. Hehe :)

  3. Salam. Saudara Afiffuddin. Terima kasih kerana mempromosikan Kit Biasiswa kepada Rakyat Malaysia. Semoga rezeki saudara diperbanyakkan oleh Allah SWT.

    InsyaALLAH kami dari pihak Kit Biasiswa sentiasa mengalu-alukan penyertaan daripada semua warga IM tempatan dalam usaha membantu mempromosikan biasiswa di Malaysia kepada pelajar universiti di Malaysia.

    Dalam masa terdekat ini, Kit Biasiswa v3.0 akan dilancarkan dan doakan segala-galanya berjalan dengan lancar. Jom bersama-sama dengan kami untuk membantu mereka yang memerlukan.

    Ikhlas,

    Anwar Yassin
    Admin
    kitbiasiswa.com

  4. Thanx bro afiffuddin…1 info yg sgt bgus..kawe baru nk jinak2x affiliate

  5. Affiliate bagus sebab macam kita upah pekerja secara maya.bayar jika ada keuntungan.
    JOM baca post terbaru dari butik pengantin ..butik pengantin

  6. Pawi

    Terima Kasih Bro Afiffuddin kerana sudi berkongsi senarai program affiliate yang ada di Malaysia.

    Tapi yang tak bestnya saya rasa tak berapa sedap hati nak promote program-program affiliate tersebut kerana rata-ratanya mempunyai ‘Opt-In Mailing List’ sendiri.

    Saya amat berharap sistem affiliate yang digunakan adalah adil..untuk agen affiliate

    Saya bagi contoh…katakan saya sebagai agen affiliate refer seorang pelawat yang nama beliau katakan A ke sales letter yang ada ‘Opt-In Mailing List’ tersebut dan si A tidak terus membeli tapi beliau beli 10 hari kemudian..itupun melalui link (URL asal tanpa affiiate ID aka link pemilik web jualan) dari email pemilik laman web jualan tersebut.

    Sekiranya sistem affiliate tersebut adil…ianya akan mengkreditkan komisyen kepada agen affiliate yang bersusah-payah membawa pelawat ke web jualan..(dengan syarat cookie tidak didelete atau expire)
    Konsep ini digunakan oleh Clickbank dan PayDotCom.com.

    Saya berharap dapat diberi penjelasan yang sewajarnya berkenaan isu ini..

  7. Terima kasih kerana sediaakan list nie.Banyak tuer boleh sertai
    JOM baca post terbaru dari butik pengantin ..butik pengantin-butik andaman pengantin di Malaysia

  8. Terima kasih, info yang sgt berguna buat blogger baru seperti saya:D

  9. info yg menarik utk affiliator…syabas keep it up! thx

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry

CommentLuv badge