0

Senarai program affiliate di Malaysia 2016

Senarai program affiliate di Malaysia 2016. Pagi ini aku nak update post terbaru tentang program-program affiliate Melayu. Aku pasti ramai affiliater-affiliater tegar memang mencari-cari program affiliate untuk disertai. Hehe, semua program-program yang akan aku senaraikan ini aku sendiri sudah sertainya dan antara program-program tersebut aku sendiri sudah mendapat komisyen daripada mereka, ini bermakna, program affiliate memang membayar.

Kepada anda yang masih belum mengetahui apa itu affilates, anda boleh membaca artikel aku tentang affiliate sebelum ini melalui pautan ~ Buat duit dengan affiliate. Apa yang bestnya buat duit dengan program affiliate? Dengan menyertai program affiliate terdapat banyak kelebihan:

1. Anda tidak perlu memiliki sebarang produk – kerana pihak penganjur affiliate akan menyediakan produk mereka sendiri. So, anda tak payah pening-pening memikirkan produk apa untuk dijual
2. Anda tidak perlu mempunyai web jualan sendiri – penganjur program affiliate akan beri url khas kepada anda. So, kos domain dan hosting dapat dijimatkan.
3. Anda tidak perlu mengurus jual-beli dengan pembeli – penganjur affiliate sendiri akan uruskan tentang bayaran, penghantaran produk serta menjawab sebarang persoalan tentang produk.
4. Anda tidak memerlukan masa yang lama untuk mempromosikannya – kerja anda hanya promosikan url khas anda kepada orang ramai samada melalui medium blog, email, Facebook dan sebagainya.

Jadi anda hanya perlu mencari sahaja program-program affiliate yang bersesuaian untuk anda promosikan dan seterusnya menjana wang setiap bulan dengan program affiliate tersebut. Aku di bawah ini adalah senarai yang aku maksudkan, aku pecahkan kepada beberapa kategori supaya lebih mudah untuk anda memilihnya.

Senarai program affiliate di Malaysia:

1. Affiliate barangan Fizikal – pakaian, buku, kupon dan lain-lain.

2. Affiliate barangan Digital – ebook, audio, video dan sebagainya.

3. Program PPL (Pay Per Lead)

List di atas adalah program-program affiliate Malaysia yang sedia ada yang aku sendiri sudah sertainya. Untuk kemaskini terbaru sekiranya ada aku akan update di post ini, inysa-Allah. Alternatif lain, anda boleh rujuk website authoriti yang lain seperti di Forum WangCyber.Com dan JomNiaga.Com

Kepada anda yang baru dan ingin berjinak-jinak dengan program affiliate ini. Aku sarankan anda mempelajarinya daripada yang pakar affiliate seperti Tuan Jamaluddin Bahri (Link), Tuan Rahman Basri (Link) dan Tuan Amirul Hafiz (Link). Aku sure anda pasti teruja dan berpuas hati.

Ok, setakat itu dulu update aku kali ini. Semoga artikel aku ini dapat memberi manfaat kepada pembaca blog Afiffuddin.Com. Wassalam.

PS: Sekiranya anda dapati ada ‘broken link’ dalam Senarai program affiliate di Malaysia 2011 di atas tu sila beritahu saya ya, saya akan cari semula link asal atau akan remove.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.