You are here
Home > 2018 > February (Page 3)

Ternakan Ikan Tilapia – Penternakan Ikan Tilapia

Ternakan Ikan Tilapia Penternakan Ikan Tilapia

Ternakan ikan tilapia. Ada sesiapa di antara anda yang terlibat dengan perniagaan ikan tilapia? Samada pembeli atau pembekal ikan talapia merah / hitam. Bukan apa maklumat perniagaan yang ingin aku kongsikan kali ini adalah tentang perniagaan ikan tilapia. Jadi sekiranya terdapat dikalangan anda yang mempunyai pengalaman dan info tambahan, bolehla kongsi bersama aku melalui ruangan komen di bawah. Apa yang aku hendak aku kongsikan adalah beberapa maklumat mengenai harga ikan tilapia, ternak ikan talapia merah, dapat pinjaman untuk penternakan, panduan membina kolam ikan / panduan membina kolam ikan kecil dan beberapa teknikal lain yang berkaitan. Harga Terkini Ikan Tilapia. Untuk pengetahian anda, harga terkini/pasaran dengan harga tawaran berbeza. Selalunya harga tawaran lebih rendah daripada harga terkini. Selain itu harga juga bergantung pada

Khasiat Limau Kasturi – Apa Khasiat Limau Kasturi?

khasiat limau kasturi

Khasiat limau kasturi - Tahukah anda apa khasiat limau kasturi atau nama saintifiknya Citrus Microcarpa? Untuk pengetahuan anda perahan jus limau kasturi memang diakui mampu menambahkan keenakan rasa sesetengah minuman dan masakan. Namun keistimewaan buah limau kasturi tak terhenti setakat itu sahaja. Sebenarnya terdapat banyak lagi khasiat limau kasturi yang mungkin belum anda ketahui. Ini kerana bukan hanya jus limau kasturi, malah kulit limau kasturi ni pun boleh anda gunakan untuk mengurangkan sesetengah penyakit seperti lelah, sakit tekak dan juga pening kepala. Tak lupa juga, ia dikatakan dapat mengatasi masalah badan berbau dengan menggunakan buah limau kasturi. Bagi memudahkan anda, saya akan senarai khasiat limau kasturi ini satu persatu mengikut kegunaan beserta dengan cara menggunakan buah limau kasturi sekali. 1. Limau Kasturi Mengurangkan

Kompas kiblat – Ketahui arah kiblat kompas dengan aplikasi Qibla Compass

kompas kiblat

Kompas kiblat - Ketahui arah kiblat kompas dengan aplikasi Qibla Compass. Dahulu sebelum adanya aplikasi dan teknologi serba canggih seperti hari ini, kita perlu menggunakan kompas fizikal di tangan untuk mencari atau menentukan arah kiblat Kaabah. Dengan pengetahuan asas arah utara, selatan, timur dan barat kita dapat menentukan arah kiblat menggunakan kompas. Itu kalau ada kompas, jika tidak perlu ada pengetahuan amali yang lebih mendalam untuk mengetahui arah kiblat seperti nenek moyang kita samada dengan berpandukan arah bayang (siang hari) atau lebih advance lagi menggunakan petunjuk arah bintang (malam hari). Hoho, sungguh admin sendiri mengeku tidak berapa pakar dalam hal sedemikian. Dalam Mushaf Al-Quran Uthmani halaman 23, Surah Al-Baqarah (awal Juzuk 2) ada merakamkan firman Allah SWT, maksudnya: "Dari mana sahaja

eBaki MARA – Cara Semakan Baki Pinjaman MARA Online

eBaki MARA

eBaki MARA – Cara Semakan Baki Pinjaman MARA Online. Kepada siswazah yang pernah membuat pinjaman MARA, anda boleh melakukan semakan baki pinjaman dan biasiswa MARA anda secara atas talian. Dengan adanya kemudahan e-baki MARA ini membolehkan pengguna samada pelajar atau ibu bapa menyemak baki Biasisiwa & Pinjaman Pelajaran, Pinjaman Komputer, Pendahuluan Pinjaman Pelajaran MARA serta penyata bagi tahun semasa hanya dilakukan secara online. Cara Semakan Baki Pinjaman MARA Online Kepada pengguna baru sistem eBaki, sila daftarkan diri anda terlebih dahulu di pautan daftar pengguna berikut: Daftar eBaki Untuk lakukan semakan baki pinjaman dan dapatkan penyata biasiswa klik pautan berikut: Semak eBaki Soalan Lazim Sistem e-Baki MARA Soalan: Saya lihat di e-Baki ada transaksi bayaran pada 17hb (contoh), tapi sekarang sudah 25hb masih belum ada transaksi bayaran

Pinjaman Peribadi Bank Rakyat

pinjaman peribadi bank rakyat

Alhamdulillah, kelmarin saya berjaya habiskan final exam dengan jayanya. Maka nya hari ini saya ada lebih masa lapang, jadi awal-awal lagi lebih kurang pukul 9:30 pagi tadi saya keluar untuk menyelesaikan beberapa urusan penting, sampailah pada pukul 9:30 malam saya balik barulah saya dapat buat karangan artikel ini untuk berkongsi sesuatu bersama Anda. Antara urusan yang saya lsayakan siang tadi ialah ambil duit dari Adsense di Western Union melalui cawangan Bank Rakyat, Mergong, Alor Setar. Lepas saya dapat duit Adsense tu, sebelum saya pergi buat urusan seterusnya saya belek-belek kejap flyers atau pamplet yang ada di bank tersebut bertujuan untuk mengetahui maklumat terkini tentang Bank Rakyat, mana tahu ada offer best ka, hehe. Dalam banyak-banyak pamplet yang saya ambil tu, antara

MRTA vs MLTA – Mana Satu Insurans Pinjaman Perumahan Terbaik?

MRTA vs MLTA

MRTA vs MLTA - Yang Mana Satu Insurans Pinjaman Perumahan Terbaik (The Best Housing Loan Insurance)? Ketahui maklumat lanjut tentang MRTA vs MLTA melalui penerangan artikel di bawah. Apa itu MRTA dan MLTA? Pada asasnya, kedua-dua jenis insuran hayat bagi pinjaman perumahan (Mortgage Reducing Term Assurance - MRTA) dan (Mortgage Level Term Assurance - MLTA) ini berfungsi sebagai perlindungan untuk peminjam dengan membantu mereka untuk menyelesaikan pinjaman gadai janji tertunggak mereka sekiranya berlaku sesuatu yang buruk berlaku. Dalam erti kata lain, ia adalah insurans gadai janji. Jika anda merancang untuk membeli rumah, anda perlu bijak memilih insurans yang bersesuaian dengan pembelian hartanah melalui pertimbangan kemampuan kewangan dan tujuan anda membeli, kemudian barulah anda buat keputusan sama ada untuk mendapatkan perlindungan insurans berbentuk

Satu dozen berapa biji?

satu dozen berapa biji

Satu dozen berapa biji? – Soalan nampak mudah saja kan? Tapi anda juga pastinya seperti saya yang dahulunya tertanya-tanya apa maksudnya apabila telinga menangkap bicara cikgu di sekolah, sekarang dari tidak tahu apa itu dozen dan dah tahu berapa jumlah sedozen tu. Mungkin ada juga dikalangan anda tersilap sebut antara dozen, dozeen atau dosen. Mana satu betul? Baiklah, kita tinggalkan pasal sebutan tu dan berbalik kepada soalan: 1 dozen sama dengan berapa biji/buah? Jawapannya: 1 dozen = 12 biji Apa itu dozen? Ini hasil pencarian yang saya buat: Perkataan dozen ini boleh digunakan secara formal atau tidak formal. Secara formalnya dozen ini menunjuk kepada jumlah 12, contoh ayat: Saya jual 2 dozen telur, maksudnya dia jual 24 biji telur. Untuk kegunaan tidak formal pun boleh, contoh ayat:

Top