You are here
Home > 2018 > January

Tempat Menarik di Hong Kong

tempat menarik di hong kong

Tempat Menarik di Hong Kong (Hong Kong Attractions) - Senarai tempat menarik di Hong Kong. Ketahui tips pelancongan tempat-tempat menarik di Hong Kong melalu artikel berikut. Hong Kong pada asalnya berkembang daripada sebuah perkampungan nelayan kecil, kemudiannya semakin maju menjadi sebuah pelabuhan yang sibuk, dan kini ia dianggap sebagai salah satu pusat ekonomi dan kewangan yang penting. Dengan suntikan pemodenan, ia memiliki kepelbagaian industri dalam bidang teknologi, hiburan, gaya hidup dan pengangkutan. Di samping itu aktiviti membeli-belah di Hong Kong juga menjadi terkenal dengan adanya pusat membeli-belah dan pasarnya yang pelbagai. Hong Kong juga mendapat nama dan kemasyhuran menerusi destinasi pelancongnya. Ianya telah menjadi pilihan pelancong di dunia pada hari ini memandangkan bilangan tempat menarik di Hong Kong yang semakin meningkat yang

Cara Renew Roadtax

cara renew roadtax

Cara Renew Roadtax (How to Renew Road Tax) – Macamana cara nak perbaharui cukai jalan (renew roadtax)? Melalui artikel ini dikongsikan 3 cara renew roadtax offline dan online di MyEG. Di Malaysia, terdapat 3 cara untuk anda renew roadtax. Pertama, melalui bank. Jika anda masih di bawah perjanjian sewa-beli, anda perlu membawa bersama-sama nota perlindungan insurans (insurance cover note) kepada bank dan bayar caj perkhidmatan RM10 tambahan + jumlah cukai jalan dan ia akan dilakukan secara automatik untuk anda. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh mendapatkan cukai jalan pada hari ke-2 selepas bank telah selesai memproses. Cara renew roadtax kedua adalah dengan pergi sendiri ke pejabat pos atau cawangan JPJ yang berdekatan. Apa yang anda perlu bawa bersama adalah geran dan nota perlindungan

Jawatan Kosong Kerja Kapal

jawatan kosong kerja kapal

Jawatan Kosong Kerja Kapal (Ship Job Vacancies) – Sedang mencari peluang jawatan kosong kerja kapal? Artikel berikut berkongsikan pendekatan kerjaya pro-aktif mencari jawatan kosong kerja kapal (perkapalan). Untuk mendapat peluang terbaik untuk mencari kerja kosong dalam bidang perkapalan, adalah berbaloi sekiranya mempunyai pelan tindakan tertentu. Jika sekadar menunggu kemaskini laman utama mencari pekerjaan ianya tidak cukup. Dalam industri ini, pendekatan yang lebih proaktif diperlukan. Biasanya apabila orang mencari jawatan kosong kerja kapal, persinggahan pertama mereka adalah laman web pengambilan. Walau bagaimanapun, tahukah anda sekitar 97% daripada kekosongan dalam bidang ini tidak pernah diiklankan? Saya tidak bermaksud untuk mengatakan yang anda harus mengabaikan laman-laman ini, sudah tentu tidak! Tetapi jika anda benar-benar berminat untuk mendapatkan pekerjaan perkapalan maka ia adalah penting untuk anda

Tips Beli Kereta Terpakai

tips beli kereta terpakai

Tips Beli Kereta Terpakai - Bagaimana cara membeli kereta terpakai? Perkongsian mengenai panduan membeli kereta terpakai (used car buying tips). Kereta terpakai atau lebih popular dengan sebutan kereta second hand seringkali menjadi pilihan kerana harganya jauh lebih murah daripada kereta baru. Benar atau tidak, kereta baru jika hari ini anda beli dengan harga 20K, esoknya jika anda ingin jual anda tidak dapat menjual dengan harga yang sama memandangkan statusnya yang second hand. Jadi sekiranya anda bernasib baik, anda boleh membeli kereta terpakai yang baru 2 ke 6 bulan sahaja dipakai kerana ada orang yang jenis suka menukar kereta. Jika anda mahu membeli sebuah kereta dalam keadaan yang baik dan anda mahu mendapatkan harga yang lebih murah, maka anda dinasihatkan untuk memilih kereta

Cara Buat Air Detox

cara buat air detox

Cara Buat Air Detox (Homemade Detox Water) - Bagaimana cara membuat air detox? Pelajari resepi serta cara buat air detox buatan sendiri di rumah melalui perkongsian artikel di bawah. Badan kita perlu dibersihkan dari semasa ke semasa bagi membolehkan kita hidup lama dan sihat. Artikel kali ini akan memberi tumpuan kepada bahan-bahan dan makanan untuk resipi detox buatan sendiri khas kepada mereka yang baru pertama kali hendak membuatnya. Adalah sangat penting untuk ambil perhatian bahawa apabila anda detox badan anda, anda boleh mendapatkan jumlah yang cukup tenaga, pembaikan kulit, sistem imun akan menjadi lebih kuat, dan mengurangkan berat badan dengan berkesan. Selain itu air detox buatan sendiri ini juga membantu dalam menurunkan berat badan secara semula jadi dan mencairkan lemak yang

Cara Buat eBook – Bagaimana Cara Membuat eBook

Cara buat ebook – bagaimana cara untuk membuat ebook. Sebenarnya terdapat banyak cara nak buat ebook nie walaupun Anda sendiri tak tahu, tambah pula kepada yang tahu. Hehe (awal-awal dah buat ayat pusing). Baiklah, artikel kali ini saya nak kongsikan tentang cara-cara nak buat ebook. Saya beritahu ala kadar sahaja. Kalau saya cerita detail nanti jadi panjang macam ebook Pakar Ebook ini pula pula. Lebih baik saya buat ebook terus. Hehe Baiklah, secara asasnya dalam pembikinan ebook anda cuma perlu tulis apa sahaja di dalam Microsoft Word yang berformat .doc kemudian convertkan menjadi ebook di dalam format .pdf. Nampak macam mudah saja kan cara buat ebook ni, namun Anda perlu ketahui untuk menulis ebook dengan betul memerlukan beberapa perkara yang harus Anda

Buat Website Free – Cara Buat Website Free

buat website free cara buat website free

Buat website free – cara buat website free. Sekiranya anda berhasrat untuk membuat website ‘hanya untuk suka-suka’ atau mungkin blog yang bukan komersial, maka sebuah laman web online tanpa kos memang senang untuk didapati. Maksud aku, terdapat banyak laman web yang menawarkan platform buat website percuma serta mudah untuk digunakan secara drag and drop (seret dan lepas), dan memang terbukti bahawa hasilnya amat profesional dan menarik. Namun kelemahan yang besar untuk menggunakan pembina laman web percuma ini adalah bahawa laman web anda tidak akan mempunyai nama yang tersendiri. Sebagai contoh, laman web anda akan mempunyai nama di sepanjang baris: pembina laman / nama pengguna anda / laman web anda seperti namaanda.com anda, yang mana mungkin agak susah untuk disebut dan tidak

Top