Metered Earnings Nuffnang Pertama Afiffuddin.Com

October 7, 2011 | 16

Metered Earnings Pertama Afiffuddin.Com. Yosh! Alhamdulillah.. akhirnya blog Afiffuddin.Com berjaya mendapatkan metered earning pertama daripada Nuffnang. Buffered Earnings Afiffuddin.Com pula sampai sekarang baru dapat 4 buffered earning. Hehe, gembira betul aku. Teknik Rahsia Buffered Earning Nuffnang sebelum ini berjaya!! Aku guna Pendapat ke-3, ke-5, dan ke-6. Anda boleh baca artikel aku pasal Buffered Earning Nuffnang di SINI.

Ok, kat bawah nie aku letak gambar buffered earning pertama dari Nuffnang yang baru aku dapat. Aku masih tunggu lagi satu blog “traffic tinggi” aku untuk dapat Buffered Earning dan Metered Earning. Entah bila bleh dapat tak tahu. Mungkin aku belum praktik pendapat ke-6 lagi kot. Aku nak tunggu dulu 1 bulan, pastu kalau tak dapat juga baru aku guna pendapat ke-6 untuk blog “traffic tinggi” aku tu. Jangan tanya blog aku apa, rahsia beb.. hehehe!

metered earning nuffnang pertama

Cuma bahagian dekat Metered Earning tu ada kolum Start Date 19 Sept 2011 tu aku tak berapa faham. Aku boleh dikatakan hari-hari jugalah check akaun Nuffnang, nak tengok statistik dan earning. Earning memang update 1 minggu sekali, cuma nak tengok bahagian Buffered Earning dan Metered Earning. Ada sesiapa boleh jelaskan pada aku? Hehe.

Tentang cara nak dapat metered earning Nuffnang nie yang pastinya anda mestilah berstatus Glitteri. Selain tu anda mesti dapat Buffered Earning dulu baru dapat Metered Earning. Selalunya macam tu lah. Cara yang lain aku tak pasti. Traffic tinggi pada aku tak jadi masalh samada tinggi atau rendah, sebab blog traffic rendah aku pun dapat je Buffered dan Metered earning. Rendah tu iaitu bawah 10 pelawat setiap hari.

Aku rasa setakat itu dulu perkongsian aku kali ini. Jika ada lagi Metered Earning aku update, insya-Allah. Aku dalam sebulan nie sibuk sikit dengan study dan blogging. Nak update blog Afiffuddin.Com pun jarang. Sory la ya kepada pelawat setia blog aku (ada ke?) sebab lama tak update entry baru. Ok, kepada anda yang masih belum dapat metered earning bleh try teknik dan petua-petua rahsia buffered earning yang aku tulis aitu. Rujuk link kat perenggan pertama atas.

Sekian.

PS: Aku baru saja langgan TheBestSpinner, selalunya harga USD77 setiap tahun, sekarang dia ada offer USD47 setahun, hari ini 7 Oktober hari terakhir offer tu! Terbaik! Lepas nie aku nak post banyak-banyak dalam blog-blog niche English aku. Traffic dan link dah hidup kat search engine. Hehe! Tunggu review aku pasal software the best spinner nie nanti. Belum cuba lagi macamana nak review.. hehe!

Facebook comments:

Comments (16)

  1. Entah bila nak dapat income macam bro ni… :)
    JOM baca post terbaru dari Harfiz@Bizstudent ..Komisen Pay Per Sale(PPS) UsahawanBlog

  2. to Harfiz@Bizstudent – Insya-Allah, kalau praktikan cara yg aku gitau tu tak lama lagi dapatlah. :)

    to Terbakor – Hehe, ada la sikit.. :)

  3. tahniah bro. syukur diberi rezeki :D
    JOM baca post terbaru dari kopisoda ..Yuna – Coffee

  4. aku sedang mennti yg belum pasti..

  5. sikit-sikit lama-lama jadi bukit.. :)
    JOM baca post terbaru dari madammondoq ..Urut-Urut Muka Dengan ORIGINS

  6. Amboi sampai dapat 9 terus!
    JOM baca post terbaru dari muhammad fakhruddin ..Big Bad Wolf Booksale

  7. salam , maaf nak perbetulkan sikit info di atas ..

    meterd earning adalah bufferd earning yang telah tamat kempen nya .. bukan nya apa-apa ..

    manakala bufferd earning adalah kempen yang sedang berjalan di blog
    JOM baca post terbaru dari puanbee ..Aksi Di Ladang Starwberry Genting (Strawberry Farm)

  8. to kopisoda – Thanks bro.

    Anjung Maya – Usaha lagi. :)

    Madammondoq – Ya, betul tu. Kena 1st step baru ada next step.

    muhammad fakhruddin – Apa yg 9 tu bro?

    puanbee – terima kasih puanbee. hehe, patutla saya tengok metered earning tak bergerak pon. Pastu xada orang post pasal metered earning, semua masing2 cerita pasal buffered earning. Hahaha! Rupanya tersilap. Tak apa, belajar dari kesilapan. Terima kasih sekali lagi. :)

  9. hoho..tahniah..tahniah.. :)

  10. to titan – thanks bro. Hehe, sekali aku tersilap info daa.. :p

  11. Rahsia kejayaan yang berjaya. Semoga mendapat rezeki yang berterusan.
    JOM baca post terbaru dari Kak Long Mawar Merah ..Menangi Hadiah Penginapan Percuma dan Wang Tunai dalam Peraduan Tulis dan Menang di mawarmerah2008.com

  12. hehe tak pa .. dulu2 saya mcm tu juga .. padahal tk de apa2 ME tu kehkeh
    JOM baca post terbaru dari puanbee ..Giveaway Herba Maharani Puanbee & Ayujamal

  13. rezeki2
    tahniah dan syukur
    moga2 terus maju dan berjaya, bro
    JOM baca post terbaru dari tehr ..Bila Isteri Cemburu

  14. sure masyuukk ni sebab bersemangat tul..hehe

  15. Tahniah..itu baru satu.insya-Allah lepas ini byk lagi yg akan dtg mencurah2
    JOM baca post terbaru dari Faisal 2dayblogger ..2DayBlogger.Com Kini Berwajah Baru….Komen Sikit Boleh?

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry

CommentLuv badge