Bisnes Dropship Sinar Niaga

January 16, 2012 | 3

Bisnes Dropship – Apa itu dropship atau dropshipping? Bagaimana untuk memulakan bisnes dropship? Berdasarkan pengalaman dan pemahaman aku yang ciput nie, secara ringkasnya Dropship adalah konesp perniagaan yang menyediakan bekalan produk dimana Dropshipper ialah pembekal produk, sama juga seperti supplier (pembekal). Cuma menarik serta uniknya dropship ini mereka bukan sahaja menyediakan bekalan produk, bahkan turut menyediakan perkhidmatan penghantaran dan pos produk!

Bisnes dropship yang hendak aku kongsikan bersama anda melalui artikel ini ialah Bisnes Dropship daripada Sinar Niaga (LINK). Apa keistimewaan bisnes dropship sinarmall nie? Sebelum itu aku ingin beritahu Anda bahawa aku sendiri sudah sertai Bisnes Dropship SinarNiaga ini pada awal bulan Disember baru-baru ini. Alhamdulillah, aku berjaya menghasilkan jualan pertama aku pada pertengahan bulan Disember 2011 yang lalu.

Cara bisnes dropship Sinar Niaga adalah melalui website, pendek kata, apabila anda sertai team sinarmall anda akan mendapat satu Kedai Online daripada Sinar Niaga untuk menjalankan aktiviti bisnes dropship Anda. Apa yang perlu anda lakukan ialah promosi barang-barang yang terdapat di dalam Kedai Online Anda. Ini adalah Kedai Online yang aku dapat setelah sertai bisnes Sinar Niaga ini ~ http://shawldenimabstrak.sinarmall.com/

Untuk memudahkan pemahaman anda tentang konsep dropship nie, Anda boleh rujuk gambarajah di bawah nih:

So, dengan menjalankan bisnes dropship ini anda tidak perlu sediakan bekalan, tak payah susah-susah packing barang, hantar ke pejabat pos, dan sebagainya. Anda hanya menjadi orang tengah sahaja di antara dropshipper dan pelanggan.

Kalau Anda rujuk gambar di atas secara asasnya ada 3 medium dalam dropship dimana Anda sebagai Dropshipper (Pembekal) menjadi orang tengah (Pelanggan Anda –tempah–> Anda –tempah –> Dropshipper — hantar –> Pelanggan Anda). Mudah bukan?

Jadi jom sertai bisnes dropship Sinar Niaga dan buat jualan pertama Anda macam aku. Hehe, nak tahu cmna aku promote, mudah saja. Aku apply teknik-teknik pemasaran Affiliate lebih kurang saja. Rujuk artikel-artikel yang aku tulis sebelum ini tentang Affiliate. Anda boleh sertai di SINI.

Sekian, semoga post ini bermanfaat buat Anda.



Terima Kasih kerana sudi melawat blog saya, di bawah adalah VIDEO LIVE bagaimana insan kerdil seperti saya menjana wang di internet!


PS:Sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya melalui email di admin@afiffuddin.com



Facebook comments:

Comments (3)

  1. aku dah dapat komisen bila promosi benda nih. tak banyak. tapi oklah. So far, benda ni bagus. Tapi aku harap yang version 2 nanti, akan lebih bagus berbanding yang ada sekarang.
    JOM baca post terbaru dari titan ..Akmal Rizal masih berbisa lagi..

  2. macam-macam buleh ker???
    atau barangan yg disediakan jer
    JOM baca post terbaru dari azharadzuan ..Rompakan Jongkong Perak

  3. Barang2 seperti di dalam Kedai Online sahaja. Nanti akan di masukkan juga barang2 lain sama yang hanya boleh dilihat oleh pemilik Kedai Online.

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry

CommentLuv badge