Komisyen Pertama daripada program pengiklanan adf.ly

May 2, 2011 | 4

Erm, kira-kira sekitar pukul 2.08 pagi, aku sedar satu email memasuki inbox mail Yahoo! aku. Yups! Earning pertama aku dari satu program jana wang online baru sahaja terima. Program yang aku maksudkan ialah program pengiklanan adf.ly. Mungkin di antara anda pernah mendengar dan menjana wang dengan adf.ly, dan ini adalah komisyen pertama aku dari program tersebut.

Seingat aku, aku sertai program adf.ly nie lebih kurang 2 bulan lalu dan sepasti aku, aku aktif dengan program nie sejak 2 bulan kebelakangan ini. erm, dan inilah hasilnya….

Gambar 1: Akaun Adf.ly

Gambar 2: Email Yahoo!

Gambar 2: Akaun Paypal

Secara ringkas, adf.ly adalah satu website yang menggunakan konsep url shortener (pemendekan url) untuk program pengiklanan mereka. Bermakna, sekiranya anda mempunyai link atau apa sahaja link yang ingin anda kongsikan, anda boleh menggunakan adf.ly untuk memendekkan url anda.

Contoh website url shortener percuma yang lain adalah seperti bit.ly, tinyurl.com, goo.gl dan sebagainya, namun website url shortener yang saya sebutkan tadi hanya untuk shortener semata2, anda tidak boleh menjana wang melaluinya.

Berbeza dengan adf.ly, anda boleh menjana wang untuk setiap click yang terhasil melalui link url dari id adf.ly anda! Program ini bagus kerana daripada anda membiarkan link-link yang anda kongsikan begitu sahaja tanpa dioptomasikan, setidak-tidaknya dengan menggunakan url shortener dari adf.ly anda mampu menjana wang.

Apabila seseorang klik link shortener dari adf.ly anda, contohnya: http://adf.ly/270180/afiffuddin , mereka terlebih dahulu akan dibawa ke page pengiklanan advertiser adf.ly selama 5 saat. Kemudian mereka perlu klik pada butang ‘Skip’ untuk pergi ke url anda yang sebenar. Lihat contoh dan langkah-langkah di bawah:

Ok, manakala gambar di bawah menerangkan bagaimana link adf.ly bekerja, contoh link ID shortener seperti di atas (http://adf.ly/270180/afiffuddin) :

Bagaimana? Menarik dan tertarik bukan? hehe, ok.. join saja program percuma ini di sini >> adf.ly

Sekian.

Facebook comments:

Comments (4)

 1. hoho..memang best la. Siapa belum cuba, kena cuba ni..
  JOM baca post terbaru dari sayacomel ..Comel Serius – Bila bayi mula mengganas

 2. Afiffuddin

  To SayaComel: Ya, memang best! Cubalah.. :)

 3. ko punya minimum 5 dollar, akaun aku..masih 20 dollar. wahhh..lama gila la nak tunggu..
  JOM baca post terbaru dari titan ..Komisen ke 74 dari TNX

 4. Afiffuddin

  To bro Titan: betul tu. Memang lama. Pasal minimum payout tu aku tau dari blog bro. hehe.

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry

CommentLuv badge