tips internet

Nama dalam tulisan Jawi – Tukar ejaan nama ke tulisan Jawi

April 15, 2014 | 0

Tweet Nama dalam tulisan Jawi – Tukar ejaan nama ke tulisan Jawi. Sebelum saya kongsikan tipsnya, ingin saya bawa satu kisah berkaitan saya dengan tulisan jawi ni. Kisah ini bukan kisah cinta, bukan juga kisah sahabat tapi kisah pendek mengenai nama saya. Nama saya seperti blog ini juga iaitu Afiffuddin, sejak dari saya darjah satu […]

Read More

Domain RM10 Murah

September 21, 2013 | 0

Tweet Domain RM10 – Semalam aku baru saja beli domain baru untuk projek blogging seterusnya. Seperti biasa aku beli daripada website Godaddy, jumlah domain kepunyaan aku sekarang masih sedikit belum mencecah 1K domain pun, namun begitu boleh dikatakan setiap bulan aku tetap kena renew domain. Ok, untuk domain yang semalam punya aku dapat dengan harga […]

Read More

Cara mencari dokumen di Google

May 28, 2013 | 1

Tweet Cara mencari dokumen di Google – Gunakan Google untuk mencari dokumen Anda. Memang tidak dinafikan Google merupakan gergasi internet masakini, ramai pengguna internet akan melayari Google untuk mendapatkan maklumat. Pencarian Google mampu menyediakan lebih sekadar link Website, bahkan pelbagai dokumen samda berkaitan dengan pemasaran, SEO, kerjaya, pendidikan dan sebagainya. Melalui artikel kali ini Aku […]

Read More

Perniagaan Internet tanpa Modal

November 11, 2012 | 2

Tweet Perniagaan Internet tanpa Modal – Memang tidak dapat dinafikan bahwasanya ramai yang suka benda percuma termasuk aku, asalkan benda percuma itu dapat memberi pulangan yang baik. Namun kalau sebaliknya, percuma pun orang tak mahu. Inilah yang aku nak kaitkan dan kongsi kepada Anda mengenai tajuk di atas iaitu bagaimana hendak menjalankan perniagaan internet tanpa […]

Read More

Cara cek IP komputer

November 4, 2012 | 2

Tweet Cara cek IP komputer – Ok, sekian lama aku tidak buat tutorial, hari ini dengan ‘agak’ lincahnya aku nak kongsikan bersama Anda semua tentang bagaimana cara nak cek IP komputer nie. Macamana nak tahu IP komputer sendiri? Sebenarnya IP komputer dengan IP Internet tak sama tau, so jangan confius pula di situ. Di bawah […]

Read More

Cara daftar Google Adsense

June 7, 2012 | 8

Tweet Cara daftar Google Adsense – Salam sejahtera, semakin hari ramai yang mencari sumber pendapatan melalui internet dan menjadikannya sebagai sumber kedua atau sumber utama pendapatan mereka. Kebanyakannya lebih terdorong kepada program jana wang di internet yang percuma kerana ia tidak memerlukan modal dan tak perlu keluarkan satu sen pun. Ya, memang ada program jana […]

Read More

Cara buat ebook – bagaimana cara membuat ebook

February 25, 2012 | 6

Tweet Cara buat ebook – bagaimana cara untuk membuat ebook. Sebenarnya terdapat banyak cara nak buat ebook nie walaupun Anda sendiri tak tahu, tambah pula kepada yang tahu. Hehe (awal2 dh buat ayat pusing). Ok, artikel kali ini aku nak kongsikan tentang cara-cara nak buat ebook. Aku beritahu ala kadar sahaja. Kalau aku cerita detail […]

Read More

Metered Earnings Nuffnang Pertama Afiffuddin.Com

October 7, 2011 | 16

Tweet Metered Earnings Pertama Afiffuddin.Com. Yosh! Alhamdulillah.. akhirnya blog Afiffuddin.Com berjaya mendapatkan metered earning pertama daripada Nuffnang. Buffered Earnings Afiffuddin.Com pula sampai sekarang baru dapat 4 buffered earning. Hehe, gembira betul aku. Teknik Rahsia Buffered Earning Nuffnang sebelum ini berjaya!! Aku guna Pendapat ke-3, ke-5, dan ke-6. Anda boleh baca artikel aku pasal Buffered Earning […]

Read More

Buat website free – cara buat website free

September 18, 2011 | 4

Tweet Buat website free – cara buat website free. Sekiranya anda berhasrat untuk membuat website ‘hanya untuk suka-suka’ atau mungkin blog yang bukan komersial, maka sebuah laman web online tanpa kos memang senang untuk didapati. Maksud aku, terdapat banyak laman web yang menawarkan platform buat website percuma serta mudah untuk digunakan secara drag and drop […]

Read More

Beli kereta online – kelebihan dan kekurangan beli kereta secara online

September 18, 2011 | 0

Tweet Beli kereta online – kelebihan dan kekurangan beli kereta secara online. Jika anda merancang untuk membeli sebuah kereta baru, anda boleh pergi bertemu kawan-kawan anda yang boleh mengesyorkan syarikat kereta yang baik ataupun anda melakukannya sendiri. Pada masa sekarang, terdapat trend baru yang berkaitan dengan membeli kereta iaitu membeli kereta secara online. Ini adalah […]

Read More