Afiffuddin (Author's Website)

rss feed

About Afiffuddin

Here are my most recent posts

Peluang Perniagaan Baru

May 24, 2013 | 0

Peluang perniagaan baru 2013 – Alhamdulillah, kelmarin aku baru habis last paper for degree dan insya-Allah aku akan gred pada bulan 8 ini jika tiada aral melintang patah, depend on result juga. Jadi, memandangkan masa yang terluang begitu banyak dikurniakan Ilahi, maka aku seperti yang telah dirancang akan merebut peluang ini untuk menjalankan full time [...]

Read More

Star Property Fair 2012 di KL Convention Centre

December 4, 2012 | 0

Star Property Fair 2012 di KL Convention Centre. Alhamdulillah, Aku baru sahaja tiba di rumah sekejap tadi dalam pukul 3.00 pagi selepas 2 hari menghadiri pameran hartanah di KL Convention Centre iaitu pada hari Sabtu dan Ahad. Jadi melalui artikel ini Aku nak kongsi serba-sedikit pengalaman aku dan input yang aku perolehi sepanjang pameran tersebut [...]

Read More

Bisnes Topup

November 14, 2012 | 1

Bisnes Topup – Dalam keluarga aku ada seorang yang pernah menjalankan bisnes topup ni iaitu adik perempuan aku, dia memang rajin buat bisnes sejak di sekolah menengah lagi berbanding aku baru nak mula berniaga masa di Universiti. Tapi dia dah berhenti sebab server website topup yang dia sertai itu ada masalah. Ok, aku dah jumpa [...]

Read More

Perniagaan Internet tanpa Modal

November 11, 2012 | 2

Perniagaan Internet tanpa Modal – Memang tidak dapat dinafikan bahwasanya ramai yang suka benda percuma termasuk aku, asalkan benda percuma itu dapat memberi pulangan yang baik. Namun kalau sebaliknya, percuma pun orang tak mahu. Inilah yang aku nak kaitkan dan kongsi kepada Anda mengenai tajuk di atas iaitu bagaimana hendak menjalankan perniagaan internet tanpa modal [...]

Read More

Rumah Lelong

November 9, 2012 | 0

Rumah lelong – Bila sebut tentang rumah lelong nie, aku teringat kisah mak dan ayah aku beli rumah lelong teres 1 tingkat lot tepi beberapa tahun lepas. Rumah lelong tu jaraknya 40 meter sahaja dari rumah aku di Penang. Biasalah bila rumah taman, jarak antara rumah jiran dekat-dekat sama ada berhadapan dan apalagi bersebelahan, dan [...]

Read More

Pinjaman peribadi Bank Rakyat

November 6, 2012 | 1

Alhamdulillah, kelmarin bersamaan 4 Nov 2012, aku berjaya habiskan final exam dengan jayanya. Maka nya hari ini aku ada lebih masa lapang, jadi awal-awal lagi lebih kurang pukul 9:30 pagi tadi aku keluar untuk menyelesaikan beberapa urusan penting, sampailah pada pukul 9:30 malam aku balik barulah aku dapat buat karangan post ini untuk berkongsi sesuatu [...]

Read More

Cara cek IP komputer

November 4, 2012 | 2

Cara cek IP komputer – Ok, sekian lama aku tidak buat tutorial, hari ini dengan ‘agak’ lincahnya aku nak kongsikan bersama Anda semua tentang bagaimana cara nak cek IP komputer nie. Macamana nak tahu IP komputer sendiri? Sebenarnya IP komputer dengan IP Internet tak sama tau, so jangan confius pula di situ. Di bawah nie [...]

Read More

Duit Raya aka Komisyen daripada affiliate BuatCupcake.com

August 16, 2012 | 3

Duit Raya aka Komisyen daripada affiliate BuatCupcake.com – Alhamdulillah dekat-dekat raya di akhir Ramadhan nie Aku dapat banyak komisyen daripada program-program Affiliate yang aku sertai, dan komisyen daripada Affiliate BuatCupcake adalah salah satu daripadanya. Sebenarnya dah beberapa kali aku dapat komisyen daripada affiliate BuatCupcake nie, cuma kali nie saja firts time aku nak update bersempena [...]

Read More

Cara daftar Google Adsense

June 7, 2012 | 7

Cara daftar Google Adsense – Salam sejahtera, semakin hari ramai yang mencari sumber pendapatan melalui internet dan menjadikannya sebagai sumber kedua atau sumber utama pendapatan mereka. Kebanyakannya lebih terdorong kepada program jana wang di internet yang percuma kerana ia tidak memerlukan modal dan tak perlu keluarkan satu sen pun. Ya, memang ada program jana wang [...]

Read More

Cara buat ebook – bagaimana cara membuat ebook

February 25, 2012 | 6

Cara buat ebook – bagaimana cara untuk membuat ebook. Sebenarnya terdapat banyak cara nak buat ebook nie walaupun Anda sendiri tak tahu, tambah pula kepada yang tahu. Hehe (awal2 dh buat ayat pusing). Ok, artikel kali ini aku nak kongsikan tentang cara-cara nak buat ebook. Aku beritahu ala kadar sahaja. Kalau aku cerita detail nanti [...]

Read More

Bisnes Dropship Sinar Niaga

January 16, 2012 | 3

Bisnes Dropship – Apa itu dropship atau dropshipping? Bagaimana untuk memulakan bisnes dropship? Berdasarkan pengalaman dan pemahaman aku yang ciput nie, secara ringkasnya Dropship adalah konesp perniagaan yang menyediakan bekalan produk dimana Dropshipper ialah pembekal produk, sama juga seperti supplier (pembekal). Cuma menarik serta uniknya dropship ini mereka bukan sahaja menyediakan bekalan produk, bahkan turut [...]

Read More

Komisyen Pertama daripada KPLIJ-Qaf.com

December 24, 2011 | 6

Komisyen Pertama daripada KPLIJ-Qaf.com – Alhamdulillah, antara pendapatan affiliate yang tertinggi hujung tahun ini aku perolehi daripada affiliate terkini daripada team KPLIJ-Qaf.com. Bolehlah buat tampung belanja harian aku nie.

Read More