Nama dalam tulisan Jawi – Tukar ejaan nama ke tulisan Jawi

April 15, 2014 | 0

Tweet Nama dalam tulisan Jawi – Tukar ejaan nama ke tulisan Jawi. Sebelum saya kongsikan tipsnya, ingin saya bawa satu kisah berkaitan saya dengan tulisan jawi ni. Kisah ini bukan kisah cinta, bukan juga kisah sahabat tapi kisah pendek mengenai nama saya. Nama saya seperti blog ini juga iaitu Afiffuddin, sejak dari saya darjah satu […]

Read More

Cara menggunakan iPhone 3gs – Tips penggunaan iPhone 3GS

February 9, 2014 | 3

Tweet Cara menggunakan iPhone 3gs – Assalamu’alaikum dan salam sejahtera. Menerusi artikel kali ini saya akan kongsikan bersama anda tentang cara penggunaan iPhone 3gs. Buat permulaan, mari kita kenali serba sedikit secara ringkas mengenai iPhone 3gs ini. Apa yang istimewanya dan kenapa ia dinamapakan 3gs? S for Speed – S merujuk kepada Kelajuan dimana menurut […]

Read More

Kombinasi gabungan tombol butang keyboard dan fungsinya

February 8, 2014 | 1

Tweet Kombinasi gabungan tombol butang keyboard dan fungsinya – Keyboard atau papan kunci komputer, apa yang istimewanya sehingga menarik niat aku untuk menulis? Cuba anda lihat pada keyboard anda, erm nampak biasa kan, cukup dengan huruf-huruf A-Z dan nombor 1-0. Namun tahukah anda, selain daripada menggunakan huruf dan nombor untuk menaip sesuatu, mereka (merujuk kepada […]

Read More

Software Aplikasi TV Online

February 7, 2014 | 2

Tweet Software Aplikasi TV Online – Samada anda sedar atau tidak, sebenarnya selain daripada menonton siaran langsung di televisen anda juga boleh menonton acara live atau secara langsung hanya dengan online menerusi internet. Ya, mungkin anda dah tahu cuma tidak tahu bagaimana untuk melakukannya. Menerusi artikel ini aku akan kongsikan beberapa software/perisian yang boleh anda […]

Read More

Berita Harga Minyak Ron 97 Naik Lagi 5 Sen 7 Februari 2014

February 6, 2014 | 1

Tweet Berita Harga Ron 97 Naik Lagi 5 Sen 7 Februari 2014 – Ramai dikalangan rakan Facebook aku post tentang ‘benda alah’ nie. Betul atau tidak esok pagi masing-masing boleh check sendiri harga di stesen minyak berdekatan. Jika benar seperti yang dikhabarkan, maka harga terkini minyak Ron 97 selepas kenaikan 5 sen adalah RM2.85, dimana […]

Read More

Senarai software/perisian komputer terkini yang penting

February 6, 2014 | 2

Tweet Senarai software/perisian komputer yang penting untuk laptop atau pc anda. Artikel kali ini akan membincangkan mengenai tips komputer. Artikel ini khas kepada anda yang baru membeli komputer dan mencari software atau perisian yang sesuai buat komputer anda. Kepada anda yang baru lepas format laptop/pc pun boleh jadikan rujukan. Buat pengetahuan anda terdapat banyak software […]

Read More

Daftar eKasih Online – Cara bagaimana mendaftar borang bantuan eKasih

January 14, 2014 | 0

Tweet Daftar eKasih Online – Cara bagaimana mendaftar dan memohon borang bantuan eKasih. Melalui artikel ini, Anda akan didedahkan mengenai maklumat program kebajikan rakyat yang dinamakan eKasih. Apa itu eKasih? Teruskan bacaan anda pada perenggan seterusnya di bawah. Pengenalan eKasih: E-Kasih merupakan satu program oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat yang bertujuan untuk membantu keluarga miskin dalam […]

Read More

Borang Permohonan Subsidi Yuran Taska RM250 bajet 2014

January 7, 2014 | 0

Tweet Borang Permohonan Bantuan Subsidi Yuran Taska RM250 bajet 2014 Online – Tahukah anda bahawa Kerajaan Malaysia menyedia dan memperuntukkan subsidi Yuran Taska sebanyak RM250 kepada Ibu bapa dalam bajet 2014? Info: Kepada ibu bapa yang berkelayakan bagi mendapatkan Bantuan dan Subsidi Yuran Pengasuhan Taska sepertimana yang terkandung dalam intipati bajet 2014 dalam teras kelima […]

Read More

Asal Usul Santa Claus oleh Yahudi untuk Nasrani

December 19, 2013 | 2

Tweet Asal Usul Santa Claus oleh Yahudi untuk Nasrani – Aku pasti semua pembaca mengenali Santa Claus bahkan sejak di bangku sekolah lagi dek kerana banyak dededahkan melalui saluran television. Santa Claus yang digambarkan seorang tua berjangut atau jambang putih, berbaju merah putih yang selalu memberi hadiah kepada kanak-kanak pada Hari Krismas. Namun, sedarkah anda […]

Read More

Mesir Salji – Gambar Salji Turun di Kaherah Mesir

December 14, 2013 | 0

Tweet Mesir Salji – Salji Turun di Mesir. Sehari dua ini aku tengok banyak post dari rakan-rakan Facebook yang tinggal di Mesir tentang gambar salji yang turun di Mesir. Website Mashable pun ada kongsikan post berkenaan. Post by Mashable. Buat pengetahuan Anda, dulu aku pernah study di Kaherah Mesir dan selalunya salji turun di tempat-tempat […]

Read More