Belajar Cara Menaip dengan Cepat, Pantas dan Laju

July 15, 2014 | 8

Tweet Belajar Cara Menaip dengan Cepat, Pantas dan Laju – Mempunyai kebolehan untuk menaip dengan pantas lagi cepat bukanlah mudah diperolehi dengan masa yang singkat kerana kebolehan ini tidaklah seperti kebolehan semulajadi yang kebiasaannya lahir-lahir sudah pandai menaip, melainkan diperolehi dengan ‘latihan’ dan kekerapan penggunakan jari anda untuk menaip dalam masa yang sama dengan menggunakan […]

Read More

Harga Telefon HP Samsung Galaxy Terkini di Malaysia 2014

July 9, 2014 | 3

Tweet Harga Telefon HP Samsung Galaxy Terkini di Malaysia 2014 – Sebenarnya admin nak letak tajuk harga handphone Samsung Galaxy di Malaysia Julai 2014. Namun, admin buang tajuk khusus ‘Julai’ memandangkan tiada perubahan harga dalam bulan yang sebelum-sebelumnya juga maka admin pilih untuk umumkan tajuk sahaja. Seperti yang anda tahu, terdapat pelbagai jenis handphone Samsung […]

Read More

Kompas kiblat – Ketahui arah kiblat kompas dengan aplikasi Qibla Compass

July 4, 2014 | 1

Tweet Kompas kiblat – Ketahui arah kiblat kompas dengan aplikasi Qibla Compass. Dahulu sebelum adanya aplikasi dan teknologi serba canggih seperti hari ini, kita perlu menggunakan kompas fizikal di tangan untuk mencari atau menentukan arah kiblat Kaabah. Dengan pengetahuan asas arah utara, selatan, timur dan barat kita dapat menentukan arah kiblat menggunakan kompas. Itu kalau […]

Read More

Buffet Ramadhan Casa Ombak

June 25, 2014 | 7

Tweet Buffet Ramadhan Casa Ombak – Menjelang Ramadhan tahun 2014, seperti tahun-tahun sebelumnya juga umat Islam tidak kira tua atau muda, dewasa ataupun anak kecil pasti tidak akan terlepas peluang untuk sama-sama berkumpul mengikuti 2 ‘acara’ penting berikut; iaitu bersahur dan berbuka puasa. Admin sendiri mempunyai detik-detik manis sejak kecil sehinggalah sekarang mengikuti 2 ‘acara’ […]

Read More

Nama dalam tulisan Jawi – Tukar ejaan nama ke tulisan Jawi

April 15, 2014 | 4

Tweet Nama dalam tulisan Jawi – Tukar ejaan nama ke tulisan Jawi. Sebelum saya kongsikan tipsnya, ingin saya bawa satu kisah berkaitan saya dengan tulisan jawi ni. Kisah ini bukan kisah cinta, bukan juga kisah sahabat tapi kisah pendek mengenai nama saya. Nama saya seperti blog ini juga iaitu Afiffuddin, sejak dari saya darjah satu […]

Read More

Cara menggunakan iPhone 3gs – Tips penggunaan iPhone 3GS

February 9, 2014 | 3

Tweet Cara menggunakan iPhone 3gs – Assalamu’alaikum dan salam sejahtera. Menerusi artikel kali ini saya akan kongsikan bersama anda tentang cara penggunaan iPhone 3gs. Buat permulaan, mari kita kenali serba sedikit secara ringkas mengenai iPhone 3gs ini. Apa yang istimewanya dan kenapa ia dinamapakan 3gs? S for Speed – S merujuk kepada Kelajuan dimana menurut […]

Read More

Kombinasi gabungan tombol butang keyboard dan fungsinya

February 8, 2014 | 1

Tweet Kombinasi gabungan tombol butang keyboard dan fungsinya – Keyboard atau papan kunci komputer, apa yang istimewanya sehingga menarik niat aku untuk menulis? Cuba anda lihat pada keyboard anda, erm nampak biasa kan, cukup dengan huruf-huruf A-Z dan nombor 1-0. Namun tahukah anda, selain daripada menggunakan huruf dan nombor untuk menaip sesuatu, mereka (merujuk kepada […]

Read More

Software Aplikasi TV Online

February 7, 2014 | 2

Tweet Software Aplikasi TV Online – Samada anda sedar atau tidak, sebenarnya selain daripada menonton siaran langsung di televisen anda juga boleh menonton acara live atau secara langsung hanya dengan online menerusi internet. Ya, mungkin anda dah tahu cuma tidak tahu bagaimana untuk melakukannya. Menerusi artikel ini aku akan kongsikan beberapa software/perisian yang boleh anda […]

Read More

Berita Harga Minyak Ron 97 Naik Lagi 5 Sen 7 Februari 2014

February 6, 2014 | 1

Tweet Berita Harga Ron 97 Naik Lagi 5 Sen 7 Februari 2014 – Ramai dikalangan rakan Facebook aku post tentang ‘benda alah’ nie. Betul atau tidak esok pagi masing-masing boleh check sendiri harga di stesen minyak berdekatan. Jika benar seperti yang dikhabarkan, maka harga terkini minyak Ron 97 selepas kenaikan 5 sen adalah RM2.85, dimana […]

Read More

Senarai software/perisian komputer terkini yang penting

February 6, 2014 | 2

Tweet Senarai software/perisian komputer yang penting untuk laptop atau pc anda. Artikel kali ini akan membincangkan mengenai tips komputer. Artikel ini khas kepada anda yang baru membeli komputer dan mencari software atau perisian yang sesuai buat komputer anda. Kepada anda yang baru lepas format laptop/pc pun boleh jadikan rujukan. Buat pengetahuan anda terdapat banyak software […]

Read More

Daftar eKasih Online – Cara bagaimana mendaftar borang bantuan eKasih

January 14, 2014 | 0

Tweet Daftar eKasih Online – Cara bagaimana mendaftar dan memohon borang bantuan eKasih. Melalui artikel ini, Anda akan didedahkan mengenai maklumat program kebajikan rakyat yang dinamakan eKasih. Apa itu eKasih? Teruskan bacaan anda pada perenggan seterusnya di bawah. Pengenalan eKasih: E-Kasih merupakan satu program oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat yang bertujuan untuk membantu keluarga miskin dalam […]

Read More