Tips Internet

Servis Bypass Speed Limit di Malaysia

Servis Bypass Speed Limit di Malaysia | Salam sejahtera saya sampaikan kepada pengguna internet tegar Malaysia, perkongsian kali ini saya ingin bicara mengenai satu servis untuk bypass speed limit di Malaysia yang masih aktif yang sedang saya guna sekarang. Masakini dan tahun-tahun mendatang dengan bertambahnya pengguna internet dunia dan juga di Malaysia terutamanya, kepuasan melayari […]

TM Speed Test Streamyx Speedometer

TM Speed Test Streamyx Speedometer – Sekiranya anda ada memasang perkhidmatan jalur lebar internet Streamyx daripada TM, apa kata anda uji kelajuan internet di tempat anda dengan TM Speed Test Streamyx Speedometer untuk lihat adakah kelajuan dan capaian yang anda terima berbaloi atau tidak seperti dalam langganan yang anda ambil. Kelajuan internet Streamyx mengikut langganan […]

Tips Komputer

Laptop untuk Game – 10 Laptop untuk Games Sesuai Terbaik

Laptop untuk Games – Kepada kaki game samada secara perseorangan atau beregu, maka alatan penting bagi memuaskan hobi gaming pastilah memiliki sebiji laptop yang sesuai untuk games. Jika tidak, pastilah mereka akan ke CyberCafe secara berjemaahlah jawabnya. Agar sebuah laptop itu mendapat julukan laptop game terbaik ia hendaklah memiliki spesifikasi yang lengkap, bagus lagi mantap. […]

Belajar Cara Menaip dengan Cepat, Pantas dan Laju

Belajar Cara Menaip dengan Cepat, Pantas dan Laju – Mempunyai kebolehan untuk menaip dengan pantas lagi cepat bukanlah mudah diperolehi dengan masa yang singkat kerana kebolehan ini tidaklah seperti kebolehan semulajadi yang kebiasaannya lahir-lahir sudah pandai menaip, melainkan diperolehi dengan ‘latihan’ dan kekerapan penggunakan jari anda untuk menaip dalam masa yang sama dengan menggunakan kaedah […]

Tips Kerjaya

Contoh Resume Terbaik dan Lengkap

Contoh Resume Terbaik dan Lengkap – Percaya atau tidak, tidak ramai yang tahu cara membuat resume lengkap sekiranya tiada pengalaman mengenainya yakni berhadapan dengan proses menapis resume, walaupun tahu berkemungkinan ianya kurang lengkap dan jauh daripada kategori terbaik. Kenapa saya berkata demikian? Kerana amat berbeza mereka yang membuat resume berbanding individu yang memeriksa resume yang […]

Buat Duit Selepas Bersara sebagai Sumber Pendapatan

Buat Duit Selepas Bersara sebagai Sumber Pendapatan – Agak awal pula rasanya artikel ini saya ketengahkan buat masa sekarang memandangkan umur saya sendiri yang masih jauh lagi untuk mencapai umur bersara. Tambahan pula majoriti pembaca blog saya kebanyakannya daripada kalangan generasi muda dalam lingkungan umur 20an ke 30an yang kebanyakan mereka sedang mencari kerja, yang […]

Panduan Perniagaan

Perniagaan Cyber Cafe

Perniagaan Cyber Cafe – Bila sebuat pasal cyber cafe, aku teringat masa reunion aku dengan sahabat-sahabat sekolah Al-Maad lepas. Majoriti kawan-kawan lama aku semuanya sudah ada kerjaya sendiri. Tinggal beberapa kerat lagi masih belajar termasuk aku. Haha, aku belajar tak habis lagi. Bermacam-macam kerjaya, ada dah jadi guru, kerja PTD, pesawah moden, polis, bisnes dan […]

Pelaburan emas Bank Rakyat

Pelaburan emas Bank Rakyat – Pada masa sekarang semakin ramai orang mula menceburi bidang pelaburan emas. Saban hari aku lihat ramai sahabat Facebook aku sendiri mula melibatkan diri dalam pelaburan emas. Keterujaan aku mula meningkat apabila seorang demi seorang aku lihat di Facebook gembira dengan perkembangan harga emas yang kerap meningkat. (Lihat di SINI). Jadi […]

Facebook

Saiz Cover Photo Facebook dan Timeline FB yang Betul

Apakah saiz cover photo Facebook dan timeline FB yang betul? Jika anda merupakan seorang yang menjalankan perniagaan secara online melalui medium Facebook, anda pastinya inginkan profile anda tampak profesional bukan? Salah satunya adalah dengan melakukan kemasikini saiz cover photo Facebook dan Timeline FB dengan betul. Jadi kepada anda yang masih belum menukar atau ingin melakukan […]

Tips elakkan Facebook di hack

Tips elakkan Facebook di hack – Salam sejahtera, hari ini aku nak kongsi mengenai aktiviti Facebook, ramai yang selalu update mengenai kenaikan harga emas di Facebook, sedikit sebanyak menggugat keimanan aku untuk membuat pelaburan emas pula, hehe.. insya-Allah akan tiba masa. Tapi bukan pasal emas yang hendak aku ceritakan kali ini tetapi tentang tips elakkan […]

Umum

Harga Cat Nippon Paint

Harga Cat Nippon Paint – Berapakah Harga Cat Nippon Paint di pasaran Malaysia? Kepada anda yang ingin rumahnya kelihatan menarik dan bersuasana segar, pemilihan jenama cat seperti cat nippon paint menjadi pilihan dalam menambah ceriakan lagi rumah anda. Sekadar berkongsi, dalam 4 bulan kebelakangan ini ayah saya buat penambahan 2 bahagian rumah iaitu untuk biliknya […]

Senarai Pengedar dan Kedai Kamera DSLR Canon di Malaysia

Senarai Pengedar dan Kedai Kamera DSLR Canon di Malaysia – Melalui artikel ini saya senaraikan semua pengedar dan Kedai Kamera DSLR Canon seluruh negeri di Malaysia. Artikel ini adalah kesinambungan daripada artikel tentang harga Kamera Canon DSLR Terkini di Pasaran Malaysia yang saya post sebelum ini. Senarai Pengedar dan Kedai Kamera DSLR Canon di Malaysia […]

Artikel Lain

Tenaga Pengajar Muda UiTM – Skim Biasiswa TPM UiTM

December 21, 2014 | 0

Tenaga Pengajar Muda UiTM 2015 (TPM UiTM) – Permohonan Skim Tenaga Pengajar Muda UiTM dan Biasiswa TPM 2015, 2016, 2017. Apakah itu Skim Tenaga Pengajar Muda atau dalam singkatannya TPM? Apakah kelayakan untuk memohon eTPM UiTM? Sebahagian besar daripada anda yang tidak biasa dengan skim biasiswa ini terutamanya bagi mereka yang bukan dari kalangan staf […]

Read More

Harga Telefon HP LG Terkini di Pasaran Malaysia

December 11, 2014 | 0

Harga Telefon HP LG Terkini di Pasaran Malaysia – Info senarai model dan spesifikasi Handphone LG Optimus terbaru di Malaysia 2014, 2015 serta harga. Buat pengetahuan anda Syarikat LG Electronics berasal dari Korea Selatan yang beribu pejabat di Yeouido-dong, Seoul. Berdasarkan maklumat yang saya perolehi daripada web NDTV, LG merupakan pembuat telefon mudah alih kelima […]

Read More

Homestay di Kedah

December 10, 2014 | 0

Homestay di Kedah – Anda mencari homestay di Kedah? Melalui artikel ini saya akan kongsikan kepada anda senarai homestay Kedah beserta harga dan alamat pemilik rumah tumpangan yang boleh anda pilih untuk jadikan persinggahan sementara anda. Kenapa anda disarankan untuk menempah homestay di Kedah berbanding hotel? Memang tidak dinafikan hotel masih menjadi pilihan popular kepada […]

Read More