Tips Internet

Servis Bypass Speed Limit di Malaysia

Servis Bypass Speed Limit di Malaysia | Salam sejahtera saya sampaikan kepada pengguna internet tegar Malaysia, perkongsian kali ini saya ingin bicara mengenai satu servis untuk bypass speed limit di Malaysia yang masih aktif yang sedang saya guna sekarang. Masakini dan tahun-tahun mendatang dengan bertambahnya pengguna internet dunia dan juga di Malaysia terutamanya, kepuasan melayari […]

TM Speed Test Streamyx Speedometer

TM Speed Test Streamyx Speedometer – Sekiranya anda ada memasang perkhidmatan jalur lebar internet Streamyx daripada TM, apa kata anda uji kelajuan internet di tempat anda dengan TM Speed Test Streamyx Speedometer untuk lihat adakah kelajuan dan capaian yang anda terima berbaloi atau tidak seperti dalam langganan yang anda ambil. Kelajuan internet Streamyx mengikut langganan […]

Tips Komputer

Laptop untuk Game – 10 Laptop untuk Games Sesuai Terbaik

Laptop untuk Games – Kepada kaki game samada secara perseorangan atau beregu, maka alatan penting bagi memuaskan hobi gaming pastilah memiliki sebiji laptop yang sesuai untuk games. Jika tidak, pastilah mereka akan ke CyberCafe secara berjemaahlah jawabnya. Agar sebuah laptop itu mendapat julukan laptop game terbaik ia hendaklah memiliki spesifikasi yang lengkap, bagus lagi mantap. […]

Belajar Cara Menaip dengan Cepat, Pantas dan Laju

Belajar Cara Menaip dengan Cepat, Pantas dan Laju – Mempunyai kebolehan untuk menaip dengan pantas lagi cepat bukanlah mudah diperolehi dengan masa yang singkat kerana kebolehan ini tidaklah seperti kebolehan semulajadi yang kebiasaannya lahir-lahir sudah pandai menaip, melainkan diperolehi dengan ‘latihan’ dan kekerapan penggunakan jari anda untuk menaip dalam masa yang sama dengan menggunakan kaedah […]

Tips Kerjaya

Contoh Resume Terbaik dan Lengkap

Contoh Resume Terbaik dan Lengkap – Percaya atau tidak, tidak ramai yang tahu cara membuat resume lengkap sekiranya tiada pengalaman mengenainya yakni berhadapan dengan proses menapis resume, walaupun tahu berkemungkinan ianya kurang lengkap dan jauh daripada kategori terbaik. Kenapa saya berkata demikian? Kerana amat berbeza mereka yang membuat resume berbanding individu yang memeriksa resume yang […]

Buat Duit Selepas Bersara sebagai Sumber Pendapatan

Buat Duit Selepas Bersara sebagai Sumber Pendapatan – Agak awal pula rasanya artikel ini saya ketengahkan buat masa sekarang memandangkan umur saya sendiri yang masih jauh lagi untuk mencapai umur bersara. Tambahan pula majoriti pembaca blog saya kebanyakannya daripada kalangan generasi muda dalam lingkungan umur 20an ke 30an yang kebanyakan mereka sedang mencari kerja, yang […]

Panduan Perniagaan

Perniagaan Cyber Cafe

Perniagaan Cyber Cafe – Bila sebuat pasal cyber cafe, aku teringat masa reunion aku dengan sahabat-sahabat sekolah Al-Maad lepas. Majoriti kawan-kawan lama aku semuanya sudah ada kerjaya sendiri. Tinggal beberapa kerat lagi masih belajar termasuk aku. Haha, aku belajar tak habis lagi. Bermacam-macam kerjaya, ada dah jadi guru, kerja PTD, pesawah moden, polis, bisnes dan […]

Pelaburan emas Bank Rakyat

Pelaburan emas Bank Rakyat – Pada masa sekarang semakin ramai orang mula menceburi bidang pelaburan emas. Saban hari aku lihat ramai sahabat Facebook aku sendiri mula melibatkan diri dalam pelaburan emas. Keterujaan aku mula meningkat apabila seorang demi seorang aku lihat di Facebook gembira dengan perkembangan harga emas yang kerap meningkat. (Lihat di SINI). Jadi […]

Facebook

Saiz Cover Photo Facebook dan Timeline FB yang Betul

Apakah saiz cover photo Facebook dan timeline FB yang betul? Jika anda merupakan seorang yang menjalankan perniagaan secara online melalui medium Facebook, anda pastinya inginkan profile anda tampak profesional bukan? Salah satunya adalah dengan melakukan kemasikini saiz cover photo Facebook dan Timeline FB dengan betul. Jadi kepada anda yang masih belum menukar atau ingin melakukan […]

Tips elakkan Facebook di hack

Tips elakkan Facebook di hack – Salam sejahtera, hari ini aku nak kongsi mengenai aktiviti Facebook, ramai yang selalu update mengenai kenaikan harga emas di Facebook, sedikit sebanyak menggugat keimanan aku untuk membuat pelaburan emas pula, hehe.. insya-Allah akan tiba masa. Tapi bukan pasal emas yang hendak aku ceritakan kali ini tetapi tentang tips elakkan […]

Umum

Harga Braces Gigi dan Kos Pemasangan Pendakap Gigi

Harga Braces Gigi, Kos Pemasangan Pendakap Gigi dan Senarai Klinik Braces Gigi Murah – Tahukah anda berapa harga braces gigi dan kos pemakaian pendakap gigi terkini? Sebentar tadi saya ada buat satu tinjauan atau survey di salah sebuah Facebook page milik saya untuk mengetahui kos pemasangan pendakap gigi yang terbaru. Hasil daripada maklum balas yang […]

Harga Telefon HP Lenovo Terkini di Malaysia 2014

Harga Telefon HP Lenovo Terkini di Malaysia 2014 – Ini merupakan artikel kedua mengenai harga telefon bimbit selepas perkongsian artikel awal yang terdahulu mengenai harga telefon Samsung. Kali ini aku akan kongsi kepada anda mengenai harga telefon Lenovo pula mengikut pasaran bagi bulan Oktober 2014. Seperti yang aku pernah beritahu dahulu, harga telefon di pasaran […]

Artikel Lain

Cara nak lajukan Internet Broadband dengan VPN

November 17, 2014 | 0

Cara nak lajukan Internet Broadband – Tahukah anda terdapat cara nak lajukan Internet Broadband iaitu dengan menggunakan software VPN? Tidak kiralah samada anda pengguna broadband Altel, Celcom, Maxis, Digi, U-Mobile, Clixter dan lain penyedia turut boleh menggunakan teknik ini jika kena caranya. Sebelum saya berkongsikan apakah software yang terbaik tersebut dan bagaimana cara setting VPN, […]

Read More

8 tugas atau bidang Utama Pegawai Tadbir Diplomatik PTD

October 20, 2014 | 1

8 tugas atau bidang Utama Pegawai Tadbir Diplomatik PTD – Untuk menjadi seorang berjawatan PTD anda perlu melalui fasa-fasa tertentu seperti permohonan kemudian, peperiksaan, temuduga kemudian barulah akan diserap ke dalam jawatan tersebut. Memang tidak dinafikan, jawatan PTD menjadi rebutan rakyat Malaysia yang berkelayakan walaupun PTD yang diperlukan hanyalah beberapa puluh atau ratus orang sahaja. […]

Read More

Cara daftar email Outlook.my – Tutorial bergambar dan video

October 14, 2014 | 1

Cara daftar email Outlook.my – Email popular seperti Yahoo Mail, Gmail aku sudah ada sejak bertahun lamanya, bahkan banyak juga akaun email yang saya buat daripada kedua perkhidmatan email percuma tersebut. Aku pasti ada di kalangan anda juga buat begitu… kan? Ha, jangan menyorok buat muka tak bersalah. Namun sejak kebelakangan ini, aku dapati semakin […]

Read More